Fastigheter

Tillväxt bortom fastigheter

På lång sikt fokuserar vi på att förvärva och utveckla våra fastigheter för att möta behoven hos människor och vår planet.

Till våra projekt
Srv Toimitilat Helsinki Kalasataman Horisontti11

För att skapa värde i fastigheter måste vi tänka om och erbjuda bättre lösningar. På Niam har vi ett framåtblickande förhållningssätt samtidigt som vi lyssnar på våra kunder här och nu. Vi drivs av trender som växande städer, förändrade konsumentmönster, klimatförändringar, hållbarhet och tekniska störningar. När våra vanor och vårt sätt att leva förändras då vi arbetar, shoppar och kopplar av uppstår nya behov och önskemål. För att komma framåt och lyckas framöver måste vi anpassa våra investeringsstrategier till den nya verkligheten. 

Vår strategi Image

Vår strategi

Grundat på årtionden av personliga erfarenheter och omfattande lokalkännedom genomför vi en djupgående marknadsanalys inför varje ny investering.

Våra fonder Image

Våra fonder

Vårt huvudsakliga affärsområde är att förvalta fastighetsfonder med fastighetsinvesteringar inom alla branscher. Vi är verksamma i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Polen.

Vårt team Image

Vårt team

Vi på Niam är stolta över att ha skapat ett av de starkaste fastighetsinvesteringsteamen i norra Europa.

Nyheter och uppdateringar

Fastigheter Opportunistisk

Helsinki Waterfront: Ett nytt landmärke i stadens hjärta

Hösten 2022 vann Niam den internationella tävlingen om exklusiv rätt att utveckla Helsinki Waterfront (Makasiiniranta), en strandnära plats nära Helsingfors centrala affärsdistrikt. Detta ikoniska område erbjuder en spännande möjlighet för Niam att skapa ett unikt projekt som kombinerar ett 26 000 kvadratmeter stort hotell och kontorsutrymmen.

Läs mer
Förvärv av Sampotalo – välkänd kontorsbyggnad i Åbo Image
Fastigheter Core-Plus

Förvärv av Sampotalo – välkänd kontorsbyggnad i Åbo

Niam förvärvar Sampotalo en ståtlig kontorsbyggnad i centrala Åbos som rymmer Åbo stads centrala administration. Fastigheten på över 10 400 kvm ligger vid gågatan Yliopistonkatu och är uthyrd till staden under ett flerårigt avtal, med ytterligare detaljhandelsutrymme på bottenvåningen.

Läs mer
Niam förvärvar en helt ny kontorsbyggnad i Helsingfors från Ylva Image
Fastigheter Core-Plus

Niam förvärvar en helt ny kontorsbyggnad i Helsingfors från Ylva

Niam förvärvar en ny kontorsbyggnad i Helsingfors från Ylva. Byggnaden ingår i kvarteret Lyyra, ett hybridområde i Hagnäs (Hakaniemi) med hotell, kontor, restauranger och bostäder. Lyyra stod klart i februari 2023 och prioriterar hållbart byggande och strävar efter LEED Platinum- och WELL-certifieringar för kvarterets miljövänliga och hälsoinriktade egenskaper.

Läs mer
Haninge kommun och Niam stärker samarbetet för att utveckla Haninges stadskärna Image
Fastigheter Opportunistisk

Haninge kommun och Niam stärker samarbetet för att utveckla Haninges stadskärna

Haninges regionala stadskärna tar form och en av de viktigaste pusselbitarna är utvecklingen av Haninge centrum. Haninge kommun och Niam stärker nu samarbetet för en omdaning av centrum och närmiljö, för att skapa en attraktiv stadskärna som möter invånarnas och besökarnas behov av service, handel och nöjen.

Läs mer

Kontakta