Vår strategi

Niam Infrastruktur investerar i infrastruktur i Norden genom en mervärdesstrategi med fokus på energiomställning, digital infrastruktur samt elektrifiering inom industrin och transportsektorn.

Park 1

Vi ser stora möjligheter i samband med starka makrotrender, däribland den pågående energiomställningen, ökade krav på data och elektrifiering. Vår ambition är att vara en ledande investerare inom infrastruktur för en hållbar framtid. Vi tror starkt på att infrastruktur kan vara ett värdefullt tillskott till investerares portföljer med potential för långsiktiga, okorrelerade stabila kassaflöden.

Vår investeringsstrategi manifesteras bäst i våra redan genomförda investeringar, vilka innefattar investeringar i följande segment: 

  • Långtidskontrakterad solel på kommersiella byggnader och industribyggnader
  • Neutrala 5G-nätverk för inomhusbruk
  • Elbilsladdning
  • Solkraftsprojekt 

Vårt team på Niam Infrastruktur har dokumenterad erfarenhet av framgångsrika investeringar inom energiomställning, digital infrastruktur och transportsektorerna. Vi har gedigen kännedom om den nordiska infrastrukturmarknaden och en dokumenterad förmåga att identifiera och genomföra attraktiva investeringsmöjligheter.

Infrastruktur

Niam och Nima Energy i samarbete för utbyggnad av ultrasnabba EV-laddningsstationer

Niam har genom sin infrastrukturfond Niam Infra samarbetat med Nima Energy AB för att distribuera ultrasnabba laddningshubbar för elbilar. Nima Energy är specialiserat på att utveckla avancerade e-mobilitetshubbar i Norden och norra Europa, för att tillgodose det växande behovet av snabb laddning av elbilar längs rutter och i stadsområden.

Läs mer

Kontakta