Vårt team

Vårt team inom kreditinvesteringar

Pontus Sundin – CEO

Pontus Sundin är CEO för Niam Credit och har över 20 års kredit- och fastighetserfarenhet. Innan han kom till Niam Credit har Pontus haft flera ledande befattningar, senast som chefsrepresentant för Helaba i Norden, där han var ansvarig för att etablera den nordiska banken och dess fokus på kommersiella fastigheter. Pontus har en masterexamen i fastigheter och finans från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, samt en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet.

Fredrik Andersson – CFO

Fredrik Andersson är CFO för Niam Credit och har över 14 års erfarenhet inom fastighetsinvesteringar och skuldfonder, med omfattande kunskap inom finansiell förvaltning och fondstrukturering. Fredrik har varit med sedan Niam Credit grundades 2013 och har varit en viktig del i utvecklingen av strategin och struktureringen av alla Niam Credits fonder. Fredrik har en masterexamen i industriell ekonomi från Linköpings universitet i Sverige.

Petra Fagrell – Director

Petra Fagrell är Director på Niam Credit och har över 11 års erfarenhet inom europeisk fastighetsmarknad och företagsfinansiering. På Niam Credit har Petra ansvar för investeringsteamet, strukturering och förhandling av nya lån. Hennes tidigare erfarenheter omfattar både bilaterala och syndikerade lån över flera tillgångsslag med låntagare inom både den noterade och privata marknaden. Petra har en kandidatexamen i management från Warwick Business School i Storbritannien.

Kerim Kaskal – Interim CIO

Kerim Kaskal har över 35 års erfarenhet inom alternativa investeringar och kapitalförvaltning. Under 2023 antog han uppdraget som tillförordnad CIO för Alecta, Sveriges största pensionsfond, tills en permanent efterträdare tillsattes. Kerim har haft flera andra ledande befattningar, bland annat som CIO på Tredje AP-fonden där han ansvarade över den alternativa investeringsportföljen om 35 miljarder USD. Han var även medgrundare av Ambrosia Asset Management och Nektar Asset Management, samt har arbetat med handel av räntepapper och derivat på Stora, SEB och JP Bank.