Nyheter

Infrastruktur

Niams infrastrukturfond fortsätter investera i solparker tillsammans med Solkompaniet

Under ramavtalet med Solkompaniet har Niam genom sin infrastrukturfond ropat av ytterligare storskaliga solprojekt. Niams utvecklingsportfölj uppgår nu till ca 300 MW, vilket motsvarar potentiella investeringar om cirka två miljarder SEK.

Läs mer
Niam förvärvar 15 000 kvm logistik i Arlandastad Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar 15 000 kvm logistik i Arlandastad

Niam har förvärvat en forward commitment-affär för en logistikfastighet i Arlandastad, med utmärkt anslutning till viktiga transporthubbar och regioner.

Läs mer
Niam förstärker sin position på den nordiska logistikmarknaden Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam förstärker sin position på den nordiska logistikmarknaden

Niam fortsätter sin nordiska expansion på logistikmarknaden genom förvärvet av en norsk logistikfastighet på 64 000 kvm.

Läs mer
Niam köper dansk fastighetsförvaltare – integreras i egen verksamhet Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam köper dansk fastighetsförvaltare – integreras i egen verksamhet

Niam förvärvar Futurum ApS, ett danskt bolag inom fastighetsförvaltning. Med sina 25 anställda har Futurum en betydande expertis inom segmentet, vilket kompletteras med nödvändiga system och processer för bostadsförvaltning. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform, Nordhusene.

Läs mer
Niam förvärvar kontorsfastighet i utkanten av Köpenhamn  Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar kontorsfastighet i utkanten av Köpenhamn

Niam har förvärvat en kontorsfastighet på 7300 kvm, strategiskt belägen i Storköpenhamn. Fastigheten är fullt uthyrd till det globala läkemedelsföretaget Novo Nordisk. Säljare är danska pensionsfonden Industriens Pension och köpeskillingen motsvarar nästan 200 miljoner svenska kronor.

Läs mer
Niam hyr ut 15 000 kvadratmeter till Saab på Varvsudden Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam hyr ut 15 000 kvadratmeter till Saab på Varvsudden

Niam har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med Saab avseende ca 15 000 kvadratmeter industrilokaler belägna på Varvsudden i Landskrona. Saab växer inom sjöfartsområdet och behöver utöka sin produktionskapacitet. Inflyttning sker redan under andra kvartalet 2024.

Läs mer
Niam fortsätter satsa på ultrasnabb laddning för elfordon  Image
Infrastruktur

Niam fortsätter satsa på ultrasnabb laddning för elfordon

Niam Infrastructure fortsätter sitt samarbete med Nima Energy för att tillsammans påskynda utrullningen av ultrasnabb laddinfrastruktur för elfordon. Samarbetet har redan gett konkreta resultat – tre nya laddstationer med 24 laddpunkter har öppnats i södra Sverige och totalt byggs det 150 laddpunkter just nu.

Läs mer
Niam och Scandic presenterar nytt hotell i Värtahamnen Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam och Scandic presenterar nytt hotell i Värtahamnen

Premiärvisning för Scandics nya hotell i Niams fastighet i Värtahamnen: Scandic Södra Kajen. Med 323 rum, restaurang och en skybar med utsikt över hamninloppet blir Värtahamnen en ännu mer levande stadsdel redan här och nu. Den 10 juni 2024 är det öppningsdags.

Läs mer
Niam förvärvar kontorsfastighet i centrala Stockholm Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar kontorsfastighet i centrala Stockholm

Niam har förvärvat kontorsfastigheten Smultronet 6 på Fleminggatan i centrala Stockholm från Union Investment. Fastigheten består av cirka 11 000 kvm uthyrbar area och var tidigare till största delen uthyrd till HSB som flyttade ut innan sommaren.

Läs mer
Niam utvecklar Väsby Centrum – 600 nya bostäder planeras Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam utvecklar Väsby Centrum – 600 nya bostäder planeras

2021 förvärvade Niam Väsby Centrum och området står nu inför en omfattande utveckling och komplettering av handel och bostäder. Väsby kommun har precis lämnat ett positivt planbesked som innebär att en stor parkering som ligger intill centrumet kommer att byggas om till nya lägenheter.

Läs mer
Niams EQ Sthlm coworking växer – små kontor en framgångsfaktor  Image
Fastigheter Opportunistisk

Niams EQ Sthlm coworking växer – små kontor en framgångsfaktor

Niams första etapp av coworking i Värtahamnen är klar och fullt uthyrd. Efterfrågan på små kontor har varit ovanligt stor, därför väljer Niam att bygga om ytterligare ett våningsplan om 1650 kvm i EQ Sthlm till coworking bestående av 29 mindre kontor i olika storlekar.

Läs mer
Niam anställer Martin Bjöörn med fokus på handelsfastigheter Image
Karriär

Niam anställer Martin Bjöörn med fokus på handelsfastigheter

Niam anställer Martin Björn till rollen som Portfolio Manager med fokus på strategifrågor inom bolagets handelsfastigheter. Med över 20 års erfarenhet av detaljhandel kommer Bjöörn att spela en viktig roll i att utnyttja möjligheterna inom den nordiska detaljhandelsmarknaden.

Läs mer
Förvärv av Sampotalo – välkänd kontorsbyggnad i Åbo Image
Fastigheter Core-Plus

Förvärv av Sampotalo – välkänd kontorsbyggnad i Åbo

Niam förvärvar Sampotalo en ståtlig kontorsbyggnad i centrala Åbos som rymmer Åbo stads centrala administration. Fastigheten på över 10 400 kvm ligger vid gågatan Yliopistonkatu och är uthyrd till staden under ett flerårigt avtal, med ytterligare detaljhandelsutrymme på bottenvåningen.

Läs mer
Niam förvärvar en helt ny kontorsbyggnad i Helsingfors från Ylva Image
Fastigheter Core-Plus

Niam förvärvar en helt ny kontorsbyggnad i Helsingfors från Ylva

Niam förvärvar en ny kontorsbyggnad i Helsingfors från Ylva. Byggnaden ingår i kvarteret Lyyra, ett hybridområde i Hagnäs (Hakaniemi) med hotell, kontor, restauranger och bostäder. Lyyra stod klart i februari 2023 och prioriterar hållbart byggande och strävar efter LEED Platinum- och WELL-certifieringar för kvarterets miljövänliga och hälsoinriktade egenskaper.

Läs mer
Haninge kommun och Niam stärker samarbetet för att utveckla Haninges stadskärna Image
Fastigheter Opportunistisk

Haninge kommun och Niam stärker samarbetet för att utveckla Haninges stadskärna

Haninges regionala stadskärna tar form och en av de viktigaste pusselbitarna är utvecklingen av Haninge centrum. Haninge kommun och Niam stärker nu samarbetet för en omdaning av centrum och närmiljö, för att skapa en attraktiv stadskärna som möter invånarnas och besökarnas behov av service, handel och nöjen.

Läs mer
Niam och Bonnier Fastigheter byggstartar första nyproduktionskvarteret i Värtahamnen  Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam och Bonnier Fastigheter byggstartar första nyproduktionskvarteret i Värtahamnen

Startskottet för kontorskvarteret Hangö i Värtahamnen har gått av stapeln då Niam och Bonnier Fastigheter AB tog ett första spadtag tillsammans. Det nya kvarteret Hangö sträcker sig över 26 000 kvadratmeter BTA med planerad inflyttning under 2025/2026.

Läs mer
Niams infrastrukturfond fortsätter investera i solparker tillsammans med Solkompaniet Image
Infrastruktur

Niams infrastrukturfond fortsätter investera i solparker tillsammans med Solkompaniet

Under ramavtalet med Solkompaniet har Niam genom sin infrastrukturfond ropat av ytterligare storskaliga solprojekt. Niams utvecklingsportfölj uppgår nu till ca 300 MW, vilket motsvarar potentiella investeringar om cirka två miljarder SEK.

Läs mer
Niam förvärvar Helsfyr Panorama och expanderar sin Oslo-portfölj Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar Helsfyr Panorama och expanderar sin Oslo-portfölj

Niam har ingått ett avtal om att förvärva Helsfyr Panorama, ett högt kontorshus beläget i Helsfyr-området i den östra utkanten av Oslos stadskärna. Helsfyr Panorama ligger i ett etablerat kontorsnav som är lätt att nå med kollektivtrafik som tunnelbana och buss bara några minuter bort.

Läs mer
Viktiga steg på vår hållbarhetsresa Image
Hållbarhet

Viktiga steg på vår hållbarhetsresa

När vi ser tillbaka på 2022 har Niam fortsatt att ta flera viktiga steg på vår hållbarhetsresa så att hållbarhet blir en ännu mer integrerad del av vår verksamhet. Detta beskrivs i Niams årliga hållbarhetsrapport för 2022.

Läs mer
Niam och Milton Huse bildar ett nytt joint venture Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam och Milton Huse bildar ett nytt joint venture

Niam och Milton Huse går samman för att bilda ett nytt joint venture som ska utveckla, bygga och driva radhusprojekt i Danmark.

Läs mer
Niam väljer Novogruppen för ombyggnad av hotell i Värtahamnen Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam väljer Novogruppen för ombyggnad av hotell i Värtahamnen

Niam påbörjar nu den stora ombyggnationen av Scandics hotell i Värtahamnen. Vald operatör för uppdraget är Novogruppen till ett värde av cirka 150 miljoner SEK. Den befintliga byggnaden som ägs och hyrs ut av Niam är en del av den omfattande stadsutveckling som i skrivande stund sker i Värtahamnen.

Läs mer
Niam förvärvar Bright Sunday för pan-europeisk utbyggnad av solel som tjänst Image
Infrastruktur

Niam förvärvar Bright Sunday för pan-europeisk utbyggnad av solel som tjänst

Niam har genom sin infrastrukturfond, Niam Infra Fund ("Niam Infra"), förvärvat majoriteten av svenskbaserade Bright Sunday AB ("Bright Sunday"), en ledande leverantör av sol-som-tjänst för kommersiella och industriella kunder. I samband med förvärvet investerar Niam Infra ytterligare kapital i bolaget för att påskynda expansionen av Bright Sunday på flera europeiska marknader.

Läs mer
Niam utvecklar Finlands högsta kontorshus Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam utvecklar Finlands högsta kontorshus

Niam har ingått ett avtal om att förvärva utvecklingsprojektet Kalasataman Horisontti från det börsnoterade byggföretaget SRV. Det 11 700 kvm stora projektet kommer – när det är färdigt – att omfatta Finlands högsta kontorstorn på 111 meter med över 26 våningar. Kalasataman Horisontti, som ligger ovanpå det befintliga köpcentret Redi, fem minuters tunnelbaneresa från Helsingfors centrum, ska erbjuda förstklassiga lokaler och tjänster till sina hyresgäster och användare.

Läs mer
Niam förvärvar Brunswick Real Estates utlåningsverksamhet Image
Kredit

Niam förvärvar Brunswick Real Estates utlåningsverksamhet

Niam, en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur, förvärvar Brunswick Real Estate Capital. Verksamheten, som förvaltar tillgångar uppgående till cirka 25 miljarder kronor, kommer att ledas av VD Pontus Sundin och verka som ett självständigt bolag under varumärket Niam Credit.

Läs mer
Niam lanserar coworking i nya EQ Sthlm – Värtahamnen Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam lanserar coworking i nya EQ Sthlm – Värtahamnen

EQ Sthlm är Niams nya satsning på flexibla kontor i Värtahamnen i det hus som tidigare gick under namnet UNO (Hangövägen 29). Byggnaden omfattar 24 000 kvadratmeter med ett helt våningsplan avsatt för coworking där hyresgästerna har möjlighet till kortare kontrakt och flexibla kontorsytor.

Läs mer
Niam förbättrar sina GRESB-hållbarhetspoäng Image
Hållbarhet

Niam förbättrar sina GRESB-hållbarhetspoäng

Niams fokus på hållbarhetsstrategier och nya arbetssätt de senaste åren har gett resultat. I den senaste GRESB-rapporten för 2022 tilldelades Niam totalt 86 av 100 poäng och behöll sina fyra stjärnor.

Läs mer
Niam förvärvar Kruthuset 17 i Göteborg Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar Kruthuset 17 i Göteborg

Niam förvärvar Kruthuset 17, en modern kontors- och logistikfastighet belägen intill centralstationen i Göteborg. Kruthuset 17 består av 68,000 kvadratmeter uthyrbar area och flertalet hyresgäster – där de största är Tullverket, PostNord, Trafikverket och CGI. Fastigheten är certifierad enligt Breeam Very Good. Säljarna är fonder som förvaltas av Blackstone och Areim.

Läs mer
Niams infrastrukturfond miljardsatsar på solparker tillsammans med Solkompaniet Image
Infrastruktur

Niams infrastrukturfond miljardsatsar på solparker tillsammans med Solkompaniet

Niam har genom sin infrastrukturfond Niam Infra Fund ingått ett ramavtal med Solkompaniet för att utveckla storskaliga solparker i södra Sverige. Målsättningen är att tillsammans utveckla och bygga solparker om upp till 500 MW, vilket motsvarar en investering på över tre miljarder SEK. När solparkerna väl är etablerade kommer det innebära en årlig produktion på 500 GWh motsvarande hushållselen för 120 000 hushåll i mellersta och södra Sveriges där bristen på el är som störst.

Läs mer
Niam utvecklar Haninge Centrum med nya handelsytor och fler bostäder Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam utvecklar Haninge Centrum med nya handelsytor och fler bostäder

Haninge Centrum, söder om Stockholm, står inför en omfattande utveckling och komplettering av handel, bostäder och ett nytt restaurangutbud. Som en del av detta förvärvar Niam av Stena Fastigheter, ca 2 000 kvm av de handelsytor som vetter mot Poseidons torg. Niam är en av de största fastighetsaktörerna i området och har ett nära samarbete med kommunen i utvecklingen av Haninge Centrum.

Läs mer
Niam förvärvar Solåsen Handel Image
Fastigheter Core-Plus

Niam förvärvar Solåsen Handel

Niam förvärvar Solåsen Handel, en modern och väl fungerande handelsplats belägen i ett av de mest expansiva områdena i Jönköping. Solåsen Handel består av tre fastigheter med ca 36 000 kvadratmeter uthyrbar area och 22 hyresgäster – där de största är K-Rauta, Leos Lekland, XXL, MediaMarkt och Rusta.

Läs mer
Niam avyttrar Kaari Köpcentrum i Helsingfors för 207 miljoner euro Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam avyttrar Kaari Köpcentrum i Helsingfors för 207 miljoner euro

Niam har avyttrat ett av sina köpcentrum i huvudstadsområdet till Keva, Finlands största pensionsbolag.

Läs mer
Niam och Stronghold investerar i Proptivity – möjliggör högpresterande 5G inomhus Image
Infrastruktur

Niam och Stronghold investerar i Proptivity – möjliggör högpresterande 5G inomhus

Proptivity erbjuder fastighetsägare, hyresgäster och besökare högpresterande 5G-nätverk inomhus. Näten är neutrala vilket innebär att kunderna oavsett operatör får tillgång till högpresterande 5G-uppkoppling inomhus – det Proptivity kallar Gigabit 5G.

Läs mer
Niam och Nima Energy i samarbete för utbyggnad av ultrasnabba EV-laddningsstationer Image
Infrastruktur

Niam och Nima Energy i samarbete för utbyggnad av ultrasnabba EV-laddningsstationer

Niam har genom sin infrastrukturfond Niam Infra samarbetat med Nima Energy AB för att distribuera ultrasnabba laddningshubbar för elbilar. Nima Energy är specialiserat på att utveckla avancerade e-mobilitetshubbar i Norden och norra Europa, för att tillgodose det växande behovet av snabb laddning av elbilar längs rutter och i stadsområden.

Läs mer
Niam stärker sin position på den norska fastighetsmarknaden Image
Fastigheter Core-Plus

Niam stärker sin position på den norska fastighetsmarknaden

Niam har förvärvat en modern högkvalitativ kontorsfastighet i Nydalen, ett väletablerat kontorskluster strax norr om Oslo centrum. Fastigheten omfattar cirka 26 000 kvm och är strategiskt belägen nära Nydalens tunnelbanestation.

Läs mer
Niam Infrastructure reser 500 miljoner SEK till första stängning Image
Infrastruktur

Niam Infrastructure reser 500 miljoner SEK till första stängning

Niam Infrastructure har genomfört sin första externa stängning i debutfonden med mer än 500 miljoner SEK (50 miljoner euro) från flera svenska investerare. Fonden kommer att fokusera på små till medelstora investeringar i primärt nordisk hållbar infrastruktur.

Läs mer
Niam går in på fastighetsmarknaden i Bergen, Norge Image
Fastigheter Core-Plus

Niam går in på fastighetsmarknaden i Bergen, Norge

Niam har förvärvat en helt uthyrd kontors- och utbildningsfastighet med ett attraktivt läge i Bergen, Norges näst största stad. Det finns god kollektivtrafik och fastigheten ligger bara två minuters promenad till stadens stora torg, ”Torgallmenningen”.

Läs mer
Niam förvärvar Väsby Centrum och Bålsta Centrum Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar Väsby Centrum och Bålsta Centrum

Niam har förvärvat ytterligare två stadsdelscentrum i Stockholmsregionen från Grosvenor Europe. I den nyförvärvade portföljen ingår Väsby Centrum och Bålsta Centrum, båda med strategiska lägen nära viktiga kommunikationshubbar i norra Stockholmsregionen.

Läs mer
Niam förvärvar landmärke i Stavanger, Norge Image
Fastigheter Core-Plus

Niam förvärvar landmärke i Stavanger, Norge

Niam, den svenska fondförvaltaren, har förvärvat ett nyligen ombyggt landmärke med flera användningsområden. Fastigheten är strategiskt belägen i ett prioriterat utvecklingsområde strax söder om det centrala affärsdistriktet i Stavanger, Norge.

Läs mer
Niam Infrastruktur investerar i Solarwork Image
Infrastruktur

Niam Infrastruktur investerar i Solarwork

Niam Infrastructure, den nyligen lanserade plattformen, gör sin första investering inom förnybar energi genom att förvärva Solarwork, ett svenskt företag för installation och service av solenergi. Detta partnerskap syftar till att erbjuda fastighetsägare och hyresgäster skräddarsydda solenergilösningar som tjänst (Solar-as-a-Service), vilket effektivt minskar elkostnaderna och främjar en mer hållbar framtid.

Läs mer
Niam storsatsar på infrastruktur Image
Infrastruktur

Niam storsatsar på infrastruktur

Niam, en av Nordens största privata fastighetsägare, storsatsar på infrastruktur genom deras nya plattform Niam Infrastructure. Fastighetsbolaget har sedan 1998 erbjudit institutionella investerare möjligheten att investera i fastigheter på de nordiska marknaderna och har sedan start investerat till ett värde överstigande €11,5 miljarder. Nu breddar Niam sitt utbud och erbjuder investerare möjlighet att placera kapital inom infrastruktur med fokus på hållbara investeringar i Norden och norra Europa.

Läs mer
Niam förvärvar en nyutvecklad logistikanläggning i Stockholm Image
Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar en nyutvecklad logistikanläggning i Stockholm

Niam har ingått ett avtal med Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, om förvärv av en logistikanläggning under uppförande i Farsta, söder om centrala Stockholm. Niam övertar den nyckelfärdiga fastigheten i samband med att den står klar under första kvartalet 2022.

Läs mer

Kontakta