Fastigheter Opportunistisk

Niam och Milton Huse etablerar nytt joint venture för att utveckla bostadsprojekt i Danmark

Niam och Milton Huse etablerar nytt joint venture för att utveckla bostadsprojekt i Danmark Image

Niam och Milton Huse går samman för att etablera ett nytt joint venture med syfte att utveckla, bygga och driva radhusprojekt i Danmark. Det nybildade bolaget, som får namnet Kronhusene, kommer att överta Milton Huses befintliga B2B-verksamhet, inklusive cirka 30 anställda samt mark med potential att bygga över 1 200 radhus.

Niam kommer att äga 75% av det nybildade bolaget, medan Erik Rehnquist, grundare av Milton Huse, kommer att äga 25%. Övriga representanter i ledningen kommer att vara Christian Toft som VD och Michael Hvid som CFO, båda från Milton Huse.

Henrik Gerdin, fondchef på Niam, säger: "Niam har varit en aktiv aktör på den nordiska bostadsmarknaden sedan 2000 och har genomfört affärer och utvecklingsprojekt inom segmentet till ett aggregerat värde överskridande 30 miljarder kronor. Med utgångspunkt i den framgången ser jag fram emot att under de kommande åren kunna fortsätta implementera en vinnande strategi och nyttja vår bostadsexpertis i Norden."

Michael Berthelsen, landschef för Niam Danmark, säger: "Vi är glada över att återigen utvidga vårt samarbete med Milton Huse, efter att tidigare ha förvärvat ett antal bostadsprojekt från dem. Vi anser att Milton Huses B2B-verksamhet både är professionell och komplett, och med kapitaltillskott från Niam kan bolaget lyftas till nya nivåer. Vi förväntar oss att vi tillsammans kan accelerera våra gemensamma ESG-ambitioner och fortsätta fokusera på våra hyresgästers framtida bostadsbehov."

Erik Rehnquist, grundare av Milton Huse, säger: "Vi siktar på att etablera en unik marknadsposition som den ledande end-to-end fastighetsgruppen genom att kombinera Milton Huses expertis inom bostadsbyggande med Niams erfarenhet av att driva uthyrningsfastigheter och tillgång till kapital. Med den växande efterfrågan på hyresbostäder är vårt mål att bygga upp en stor portfölj av attraktiva radhus inom några få år, som kommer att byggas enligt DGNB Gold-standard."

Ett byggprojekt är redan igång, men flera fler kommer att starta under 2023. Förväntningen är att detta JV kommer att utveckla och bygga cirka 500 hem per år, vilket gör det till en topprioritet för Kronhusene att stärka sin portfölj med välbelägen mark i danska regionala städer.

För mer information vänligen kontakta:
Michael Berthelsen, Country Manager Denmark
+45 21 323 355, michael.berthelsen@niam.com

För ytterligare företagsinformation gällande Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

Kontakta