20200430 Niam Napoli Exterior 01 WEB

Prioritera säkerhet i nybyggnationer

När Niam utvecklar nya fastigheter vill vi säkerställa att byggnaderna inte bara håller hög kvalitets- och miljöstandard, utan också att områdena kring fastigheterna är trygga och trevliga att vistas i för framtida hyresgäster. För att säkerställa detta har vi undersökt den upplevda säkerheten i stadsutvecklingsområdet i Södra Värtan i Stockholm.

Niam är en av de huvudsakliga byggherrarna och fastighetsägarna i Södra Värtan i centrala Stockholm. Området kännetecknas av färjeterminalerna och det dagliga arbetet i hamnen och på grund av att det tidigare inte funnits bostadshus eller andra kontorsbyggnader är högsta prioritet att skapa en känsla av trygghet och säkerhet. För att göra en ordentlig bedömning av situationen har Niam tillsammans med fastighetsägarna i Södra Värtan, Stockholms Hamnar och Stockholms stad, anlitat organisationen Tryggare Sverige för att göra en analys av den upplevda känslan av trygghet och säkerhet i Södra Värtan. Analysen visar att det finns många möjligheter att göra stadsdelen säkrare och attraktivare. 

Vårt mål är att skapa en attraktiv urban miljö där människor vill bo och vistas. Om vi lyckas med detta kan det ge plats för många fler stockholmare.
Ola Kolmert, Business Developer på Niam

Med analysresultaten kan vi planera, grundat på fakta och resultat, i syfte att vidta lämpliga åtgärder för att öka känslan av trygghet och säkerhet. Det handlar om allt från rätt belysning till tillgänglighet och tydlig information.

”Vårt mål är att skapa en attraktiv urban miljö där människor vill bo och vistas. Om vi lyckas med detta kan det ge plats för många fler stockholmare. Vi har en förhoppning att de boende förlänger sina sena hundpromenader eller joggingturer runt Norra Djurgården för att passera genom de trevliga kvarteren i Södra Värtan. Eller att besökare från andra delar av staden kommer hit för att äta en god måltid på en lokal restaurang”, berättar Ola Kolmert, Business Developer på Niam.

Framöver kommer vi att se hur vi kan dra lärdomar av analysen och införliva dem i planeringen av andra Niam-projekt. För vissa fastigheter, där den upplevda känslan av trygghet och säkerhet behöver förbättras, kan vi behöva beställa en mer detaljerad analys. Ett av våra bidrag till hållbar utveckling är kopplat till hur vi utvecklar och underhåller våra fastigheter, vilket gör dem inte bara miljömässigt utan också socialt hållbara.

Värtahamnen

Kontakta