Dockworks Timelapse

The Dockworks – kontor för nya perspektiv

Den sjönära byggnaden hämtar exteriört inspiration från Värtahamnens industriella arv, med en siluett som för tankarna till de gamla hamnmagasinen. Interiört tar byggnaden hänsyn till de nya krav som företag och organisationer ställer på framtidens kontor. Hela huset, stilrent med vackra ljusflöden och gröna ytor, präglas av miljötänk och hållbarhet. The Dockworks har närhet till såväl city som natur och vatten. Till Stureplan tar det åtta minuter med cykel och Nacka strand nås på mindre än en halvtimme med pendelbåten.  

Den spektakulära byggnaden öppnas även upp för stockholmarna med en publik takterrass som förutom bar och restaurang erbjuder Europas högst belägna boulebanor. 

I utvecklingen av The Dockworks har vi ställt oss frågan: hur utformar vi ett kontor som människor längtar till och frivilligt åker in till? Vilken mötesplats, arkitektur, teknik, mat och service toppar att sitta ensam hemma i lugn och ro framför Teams?
Ola Kolmert, Affärsutvecklare på Niam

Niams roll 

The Dockworks är Niams största satsning på nyproduktion av kontor någonsin räknat till yta och investering. Det blir ett av Stockholms största kommande kontorsprojekt som ska möta och tillfredsställa lokala och globala organisationers högt ställda kontorsbehov.  

Hållbarhet 

Att skapa och möjliggöra ett hållbart sätt att leva och arbeta genomsyrar såväl huset som omgivningen. The Dockworks kommer att certifieras enligt Breeam Excellent och Well och kommer att ha 100 procent miljömärkt energi, förbruka 50 procent mindre energi än byggnadskraven samt leverera sol-el. 550 cykelplatser kommer att finnas tillgängliga för den som vill ta cykeln till kontoret eller möten i stan.  

The Dockworks, Värtahamnen

Kontakta