Infrastruktur

Niam och Nima Energy i samarbete för utbyggnad av ultrasnabba EV-laddningsstationer

Niam och Nima Energy i samarbete för utbyggnad av ultrasnabba EV-laddningsstationer Image

Niam har genom sin infrastrukturfond, Niam Infra Fund (”Niam Infra”) ingått ett samarbete med Nima Energy AB för utbyggnad av ultrasnabba laddningsstationer för elektriska fordon. Samarbetet innebär en investering motsvarande 15 % i Nima Energy AB samt en förtur att finansiera laddningsstationer om upp till 500 MSEK. Nima Energy utvecklar nästa generations e-mobilitetshubbar i Norden och Nordeuropa utformade för att möta den framtida efterfrågan på ultrasnabb laddning av elektriska fordon längs med vägar samt i och runt större städer. Utbyggnaden av infrastruktur för elektriska fordon är avgörande för att minska koldioxidutsläppen inom transportsektorn.

Sverker Åkerblom, VD för Niam Infrastructure, säger: "Vi är mycket glada över att samarbeta med Nima Energy. Övergången till elfordon är beroende av betydande infrastrukturinvesteringar. Tillsammans med Nima Energy har vi möjligheten att påskynda denna övergång genom att lansera ultrasnabb och tillgänglig elbilsladdning som tillgodoser förarnas behov, idag och imorgon. Vi är fast beslutna att kunna erbjuda tillgänglig och snabb laddning och planerar att investera upp till 500 MSEK i denna strategi under de närmaste åren.”

Vi är mycket nöjda med att välkomna Niam som partner och ägare i Nima Energy. Niam är en av de ledande investerarna i reala tillgångar i Norden och investeringen av Niam Infra är en betydande milstolpe för oss. Det kommer att göra det möjligt för oss att påskynda vår tillväxtresa till att bli en ledande utvecklare av laddningsstationer för elektriska fordon. Den gemensamma plattformen med Niam gör att Nima Energy kan etablera laddningsstationer på strategiskt och kommersiellt attraktiva platser för elbilsförare. Vi ser fram emot att påbörja realiseringen av våra första tillgångar redan hösten 2022.
Marcus Landelin, VD Nima Energy

För mer information, vänligen kontakta:
Sverker Åkerblom, VD, Niam Infrastructure
+46 723 88 18 93, Sverker.Akerblom@niam.com 

Marcus Landelin, VD och grundare Nima Energy
+46 703 25 57 78, Marcus.Landelin@nima-energy.com

 

Om Nima Energy

Nima Energy är en projektutvecklare inom infrastruktur för laddning av personbilar och tunga fordon med fokus på etablering av storskaliga laddningshubbar tillsammans med starka partners. Projektportföljen består av ca 300 laddare i sen utvecklingsfas och cirka 1000 laddare i tidig utvecklingsfas. Bolaget grundades i slutet av 2020 och har sitt säte i Malmö, Sverige. Bolaget är grundat på över 20 års erfarenhet av projektutveckling och investeringar inom förnybart. För mer information besök: www.nima-energy.com.

Kontakta