Fastigheter Core-Plus

Förvärv av Sampotalo – välkänd kontorsbyggnad i Åbo

Förvärv av Sampotalo – välkänd kontorsbyggnad i Åbo Image

Sampotalo är en ståtlig kontorsbyggnad i Åbo stadskärna, belägen längs gågatan Yliopistonkatu omfattar byggnaden en uthyrbar yta på cirka 10 400 kvadratmeter. Samtliga kontorsutrymmen i fastigheten hyrs ut till Åbo stad på ett långtidsavtal och kontoret rymmer stadens hela administrativa nav. I bottenvåningen på Sampotalo finns en andel avsatt för detaljhandelsyta. 

Antti Muilu, landschef på Niam, säger: "Det är inte ofta som möjligheten uppenbarar sig att förvärva ett ikoniskt kontorshus i centrala Åbo. Vi är väldigt nöjda med Sampotalos fina skick och förvärvet går i linje med vår senaste investering i form av kontorshuset Lyyra i Helsingfors."

Sampotalo, en ikonisk funktionalistisk byggnad, uppfördes 1937-1938 och ritades av arkitekten Erik Bryggman för att fungera som huvudkontor för försäkringsbolaget Sampo. Genom åren har fastigheten byggts ut och renoverats flera gånger, och den senaste stora renoveringen har precis avslutats. I samband med renoveringen erhöll Sampotalo Breeam-certifieringen "Excellent" och är nu ett modernt och hållbart kontor, skräddarsytt efter hyresgästen Åbo stads behov. 

Säljaren är Schroder Real Estate KVG.  

Mer information:
Antti Muilu, Landschef, Niam Finland
+358 40 749 8283, antti.muilu@niam.com

Kontakta