Karriär

Niam anställer Martin Bjöörn med fokus på handelsfastigheter

Niam anställer Martin Bjöörn med fokus på handelsfastigheter Image

Niam anställer Martin Björn till rollen som Portfolio Manager med fokus på strategifrågor inom bolagets handelsfastigheter. Med över 20 års erfarenhet av detaljhandel kommer Bjöörn att spela en viktig roll i att utnyttja möjligheterna inom den nordiska detaljhandelsmarknaden.

– Vi är glada över att välkomna Martin Bjöörn till Niam. Hans långa erfarenhet och bevisade ledarskap på kommersiella fastighetsmarknader kommer att stärka vår förmåga att ta vara på möjligheterna inom den nordiska detaljhandelsmarknaden. Under de senaste två åren har vi framgångsrikt förvärvat tio större butiksfastigheter, var och en med stor potential. Med Martins tillskott stärker vi vår organisatoriska styrka med en dedikerad detaljhandelsspecialist och tillsammans kommer vi att fortsätta att fatta sunda beslut, prioritera klokt och säkerställa framgången för våra investeringar, Rikard Henriksson, Managing Partner Niam.

– Mitt primära fokus kommer att kretsa kring Niams förmåga att optimera vår butiksfastighetsportfölj inom våra fonder och säkerställa att vi gör rätt investeringar. Trots det rådande marknadslandskapet förblir min tro på detaljhandeln orubblig. Under de senaste 25 åren har e-handeln ökat, men ändå sker en betydande majoritet, 85% av den totala omsättningen inom detaljhandeln, fortfarande i fysiska butiker. Av de resterande 15 procenten är nästan 8 procent avhämtning i fysiska butiker. Det ger oss en bra möjlighet till tillväxt inom fastighetssektorn, kommenterar Martin Bjöörn.

Martin Bjöörn har tidigare varit regionchef Stockholm vid Castellum och vd vid köpcentrumspecialisten Eurocommercial.

Kontakta