Fastigheter Opportunistisk

Niam avyttrar Kaari Köpcentrum i Helsingfors för 207 miljoner euro

Niam avyttrar Kaari Köpcentrum i Helsingfors för 207 miljoner euro Image

Niam har avyttrat ett av sina köpcentrum i huvudstadsområdet till Keva, Finlands största pensionsbolag. Kaari Köpcentrum är med sina ca 50 000 kvm det sjätte största köpcentret i regionen och Niam har varit ägare av köpcentret sedan 2015. Niam har genomfört flera lyckade värdeskapande åtgärder för att öka centrumets attraktionskraft. Idag är Kaari det ledande köpcentret i Finland.

Under ägandetiden har Niam genomfört flera strukturella förändringar för att ytterligare förbättra köpcentrets erbjudande och kundupplevelse. Ett uppgraderat Food Court med flera olika restauranger har tillsammans med nya hyresgäster som Gigantti (Elgiganten), Jysk och Tokmanni ökat köpcentrets attraktionskraft, både för besökare och hyresgäster.

Under våra sju år som ägare har vi framgångsrikt förvaltat denna detaljhandelsportfölj. Kaari Köpcentrum har lyckats öka sin omsättning varje år sedan vi förvärvade tillgången. De startade med 185 miljoner euro 2015 och slog rekord 2021 med en omsättning på 257 miljoner euro. Försäljningen förbättrades till och med under covid-19-pandemin då detaljhandeln påverkades kraftigt av statligt utfärdade restriktioner.
Antti Muilu, Country Manager Niam Finland

Henrik Gerdin, Fund Manager på Niam, säger: ”Vi är glada över att ha tagit Kaari till nästa nivå genom att förbättra kundupplevelsen. Detta är ytterligare ett exempel på Niams förmåga att genomföra affärsplaner och skapa värde inom alla segment i Norden.”

För mer information, kontakta:
Antti Muilu, Country Manager Finland
+358 407 498 283, antti.muilu@niam.com 

För mer information om Niam, kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com 

Kontakta