Hållbarhet

Niam förbättrar sina GRESB-hållbarhetspoäng

Niam förbättrar sina GRESB-hållbarhetspoäng Image

Niams fokus på hållbarhetsstrategier och nya arbetssätt de senaste åren har gett resultat. I den senaste GRESB-rapporten för 2022 tilldelades Niam totalt 86 av 100 poäng och behöll sina fyra stjärnor.

Under de senaste åren har Niam fokuserat på att inrätta hållbarhetsstrategier och nya arbetssätt inom hela organisationen – och det ger resultat. I den nyligen publicerade rapporten för 2022 tilldelade GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) Niam 86 poäng av 100 möjliga. Förutom att behålla sina fyra stjärnor uppnådde Niam också den högsta poängen i ”Management”-sektionen och klart förbättrade prestationspoäng.

År 2021 avslutades en omfattande hållbarhetsgranskning på Niam och en ny hållbarhetspolicy godkändes. Denna policy innefattar ESG-mål, en utökad organisation inom ESG samt tydliga och systematiska arbetssätt. Alla dessa delar är utformade för att stärka Niams hållbarhetsstrategi och minska vår klimatpåverkan.

Niams förbättrade sina GRESB-poäng och fonden Niam Nordic Core-Plus II visar att vi är på rätt väg. Medarbetarnas gemensamma ansträngningar att skapa och implementera vår nya hållbarhetspolicy är uppmuntrande och det är mycket glädjande att se att det har lett till positiva resultat.
Gustav Thörnqvist, Sustainability Manager at Niam

”För närvarande fokuserar Niam på att implementera en ny ESG-plattform för att samla in, analysera och rapportera ESG-data för våra tillgångar. I framtiden blir detta en viktig del i Niams arbete för att nå målen. Niam har satt upp ett mål om nettonollutsläpp av växthusgaser för befintliga tillgångar till 2030 och för nybyggnation till 2045. Jag är stolt över vad Niam har åstadkommit och vi fortsätter med vårt ESG-arbete för att förbättras ytterligare, nå våra mål och minska vår klimatpåverkan”, säger Gustav Thörnqvist, Sustainability Manager på Niam. 

GRESB är en organisation som tillhandahåller internationellt vedertagna riktmärken för att bedöma prestanda inom miljö, samhällsansvar och bolagsstyrning (ESG) för kommersiella fastigheter och infrastruktur. I GRESB-rapporten från detta år ingick 1820 företag från 74 olika länder.

Kontakta