Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar 15 000 kvm logistik i Arlandastad

Niam förvärvar 15 000 kvm logistik i Arlandastad Image

Niam har förvärvat en forward commitment-affär för en logistikfastighet i Arlandastad, med utmärkt anslutning till viktiga transporthubbar och regioner.

Niam har tecknat ett forward commitment förvärv av en last-mile logistikfastighet i Arlandastad med närhet till viktiga transportnät så som E4, Arlanda, Rosersberg och Mälardalen. Fastigheten, som för närvarande är under uppförande, är toppmodernt designad, i enlighet med de högsta ESG- och tekniska specifikationerna. Medstort engagemang för hållbarhet är projektet utformat för att uppnå BREEAM SE Excellent-certifiering vid färdigställandet.

- Med detta förvärv utökar Niam sin logistikportfölj och betonar vårt engagemang för segmentet och för tillgångar som är skräddarsydda att möta långsiktiga regionala krav. Denna transaktion visar vår flexibilitet för olika transaktionsstrukturer och profiler, i det här fall en forward commitment-affär där Niam tar på sig uthyrningen. Vi fortsätter att söka logistikförvärv i Norden, vår dynamiska affärsmodell linjerar väl med alla segment i hela regionen, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam.

- Vi är mycket glada över att ha säkrat denna fastighet av klass A på ett förstklassigt läge i Storstockholm. Storleken och specifikationerna av den 15 000 kvm stora byggnaden är mycket attraktiva för framtida hyresgäster och läget är strategiskt gynnsamt, tillägger Tobias Brynjer, Director på Niam.

Fastigheten utvecklas av OOF Group och stängning kommer att ske vid projektets färdigställande under 2025.  

Med detta förvärv utökar Niam sin logistikportfölj och betonar vårt engagemang för segmentet och för tillgångar som är skräddarsydda att möta långsiktiga regionala krav.
Henrik Gerdin, fondchef på Niam

Kontakta