Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar en nyutvecklad logistikanläggning i Stockholm

Niam förvärvar en nyutvecklad logistikanläggning i Stockholm Image

Niam har ingått ett avtal med Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, om förvärv av en logistikanläggning under uppförande i Farsta, söder om centrala Stockholm. Niam övertar den nyckelfärdiga fastigheten i samband med att den står klar under första kvartalet 2022.

Efter färdigställandet får byggnaden en yta på 45 000 kvm, inklusive garage. Hela byggnaden är uthyrd till MatHem, som med den nya produktionen får en modern och hållbar produktions- och logistikanläggning, väl anpassad till företagets tillväxtfas. Den nya anläggningen ska certifieras enligt Miljöbyggnad med målet att nå guldnivån och kommer att drivas av en större solcellsanläggning.

Med hög teknisk standard och ett attraktivt geografiskt läge är denna fastighet ett bra tillskott till vår logistikportfölj. Logistic Contractor ska utveckla en hållbar och modern logistikanläggning som passar vår framtida hyresgäst MatHem optimalt.
Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige

Benn Karlberg, VD för Logistic Contractor AB, säger: ”Vi har haft en positiv dialog med Niam och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete under resten av året för produktionsperioden. Intresset från olika aktörer på logistikmarknaden har varit stort, liksom vid tidigare fastighetsförsäljningar. MatHems fastighet är den femte egenutvecklade anläggningen vi säljer i år och vi har därmed sålt fastigheter för nästan 1,9 miljarder kronor under 2020.”

För mer information, kontakta:
Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige, Niam AB
+46 705 55 08 35, daniel.andersson@niam.com   

För mer information om Niam, kontakta:
Jennifer Andersson, Managing Partner
+46 708 44 30 19, jennifer.andersson@niam.com 

Kontakta