Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar Helsfyr Panorama och expanderar sin Oslo-portfölj

Niam förvärvar Helsfyr Panorama och expanderar sin Oslo-portfölj Image

Niam förvärvar Helsfyr Panorama och expanderar sin Oslo-portfölj Bild Niam har ingått ett avtal om att förvärva Helsfyr Panorama, ett högt kontorshus beläget i Helsfyr-området i den östra utkanten av Oslos stadskärna. Helsfyr Panorama ligger i ett etablerat kontorsnav som är lätt att nå med kollektivtrafik som tunnelbana och buss bara några minuter bort.

Morten Roland, Country Manager för Niam Norge, säger: ”Vi är mycket glada över att förvärva Helsfyr Panorama. Fastigheten har attraktiva kontorsmöjligheter tack vare sin höga konstruktion. Byggnaden har en BREEAM In-Use ”Very Good”-certifiering och vi ser fram emot att vidareutveckla fastigheten och förbättra dess miljöprofil i linje med Niams hållbarhetsmål. Det här förvärvet utgör en utmärkt möjlighet för Niam att stärka vår närvaro på fastighetsmarknaden i Oslo samtidigt som det tillför våra investerare värde och bidrar till den ekonomiska utvecklingen i området.”

Henrik Gerdin, Fund Manager på Niam, säger: ”Vi vill förvärva byggnader med goda pendlingsmöjligheter i attraktiva mikrolägen i de större nordiska städerna. Vårt fokus ligger på fastigheter vars grundläggande egenskaper överensstämmer med kraven från långvariga hyresgäster. Jag är därför glad att kunna presentera Niams senaste förvärv.”

Helsfyr Panorama har ägts av ett lokalt familjeföretag, Bryn Eiendom AS, sedan 2015. Affären ska avslutas den 30 juni 2023.

För mer information, kontakta:
Morten Roland, Country Manager Norge
+47 957 56 622, morten.roland@niam.com

För mer information om Niam, kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, Rikard.Henriksson@niam.com

Kontakta