Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar kontorsfastighet i centrala Stockholm

Niam förvärvar kontorsfastighet i centrala Stockholm Image

Niam har förvärvat kontorsfastigheten Smultronet 6 på Fleminggatan i centrala Stockholm från Union Investment.

Fastigheten består av cirka 11 000 kvm uthyrbar area och var tidigare till största delen uthyrd till HSB som flyttade ut innan sommaren. Niam ska nu utveckla fastigheten till moderna kontorslösningar och bidrar därmed till den fortsatta positiva kontorsutvecklingen på Kungsholmen.  

I det nordiska kontorssegmentet eftersträvar vi förvärv av fastigheter och fastighetsportföljer i de större städerna med närhet till kollektivtrafik i attraktiva mikrolägen.
Henrik Gerdin, fondchef på Niam

"Vi söker fastigheter där det finns eller kan skapas kvalitéer för att möta hyresgästers långsiktiga behov och efterfrågan, som exempelvis miljöcertifierade fastigheter med hög ESG-profil. Därför gläder det mig att kunna presentera Niams senaste förvärv i centrala Stockholm”, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam i en kommentar.

”Fastigheten ligger centralt belägen på gångavstånd från Centralstationen med direktanslutning till innerstadsbussar och flera tunnelbanelinjer. Här finns ett väletablerat serviceutbud i närområdet och fastigheten erbjuder ljusa kontorsytor i en smal huskropp med bra takhöjder och en välkomnande entré. Planlösningen möjliggör uthyrning till flera hyresgäster men passar även utmärkt till en större hyresgäst.” säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions.

För mer information, vänligen kontakta:
Emma-Lisa Runius, Head of Marketing & Communications
+46 709 460 666,
emma-lisa.runius@niam.com

Kontakta