Fastigheter Opportunistisk

Niam förvärvar kontorsfastighet i utkanten av Köpenhamn

Niam förvärvar kontorsfastighet i utkanten av Köpenhamn  Image

Niam har förvärvat en kontorsfastighet på 7300 kvm, strategiskt belägen i Storköpenhamn. Fastigheten är fullt uthyrd till det globala läkemedelsföretaget Novo Nordisk. Säljare är danska pensionsfonden Industriens Pension och köpeskillingen motsvarar nästan 200 miljoner svenska kronor.

– I linje med Niams portföljstrategi ger detta förvärv ökad exponering mot den danska marknaden och ett starkt tillägg till vår befintliga portfölj av högkvalitativa kontor med ledande hyresgäster över hela Norden. Vi ser fram emot att samarbeta med hyresgästen Novo Nordisk och utforska framtida krav tillsammans. Fastigheten har en hög ESG-profil och framöver ligger vårt fokus på att få hållbarhetscertifiering för fastigheten, säger Victor Wettergren, fondförvaltare, Niam.

Idealiskt beläget i utkanten av Köpenhamn har fastigheten goda förbindelser till både motorvägar och kollektivtrafik.

– Vi tror att företag kommer att fortsätta att kräva kvalitativa kontorslokaler i nära anslutning till Köpenhamn. Pendlingen till och från vår förvärvade fastighet kommer att bli ännu effektivare från och med nästa år när Köpenhamns nya spårväg öppnar en ny station i närheten, säger Jacob de Lichtenberg, landschef Danmark, Niam.

Kontakta