Fastigheter Core-Plus

Niam förvärvar Solåsen Handel

Niam förvärvar Solåsen Handel Image

Niam förvärvar Solåsen Handel, en modern och väl fungerande handelsplats belägen i ett av de mest expansiva områdena i Jönköping. Solåsen Handel består av tre fastigheter med ca 36 000 kvadratmeter uthyrbar area och 22 hyresgäster – där de största är K-Rauta, Leos Lekland, XXL, MediaMarkt och Rusta. I höst kommer handelsplatsen kompletteras ytterligare då en ny butik för Dollarstore är under uppförande. Säljare är Genesta.

Victor Wettergren, fondchef på Niam, säger “Vi är glada att kunna meddela att vi har förvärvat en väl fungerande handelsplats med starka hyresgäster, väl positionerad i Jönköpingsregionen. Niam kommer att fortsätta utveckla och stärka destinationen, bland annat genom en rad olika ESG-initiativ.”

David Neil, Genestas VD, säger: ”Vi är mycket nöjda med processen med Niam och vi är glada att lämna över Solåsen Handel till dem. Deras framtidsplaner gällande fortsatt hållbar utveckling av handelsplatsen kommer att gynna både hyresgäster och besökare.”

Förvärvet av Solåsen Handel är det första förvärvet i Sverige för Niam Core-Plus III. Större delen av kapitalet kommer från europeiska pensionsfonder och finansiella institutioner med en mix av både befintliga och nya investerare. Fonden kommer förvärva bostäder, kontor, logistik, samhällsfastigheter och handel i Norden.

AG Advokat har varit legal rådgivare till Niam i transaktionen. 

För mer information, vänligen kontakta:
Victor Wettergren, Fund Manager
+46 8 5175 85 25, victor.wettergren@niam.com

För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

Kontakta