Infrastruktur

Niam Infrastructure reser 500 miljoner SEK till första stängning

Niam Infrastructure reser 500 miljoner SEK till första stängning Image

 Niam Infrastructure har genomfört sin första externa stängning i debutfonden med mer än 500 miljoner SEK (50 miljoner euro) från flera svenska investerare. Fonden kommer att fokusera på små till medelstora investeringar i primärt nordisk hållbar infrastruktur.

 

Förtroendet från investerarna i den första externa stängningen gör det möjligt för oss att bibehålla vårt fokus på investeringar när vi fortsätter fondresningen mot vårt mål på 2 miljarder SEK (200 miljoner euro) till fonden. Vi har en omfattande pipeline med investeringsmöjligheter inom förnybar energi, transport och uppkoppling och är fokuserade på att leverera lösningar som möjliggör en hållbar energiomställning.
Sverker Åkerblom, VD för Niam Infrastructure

Niam Infrastructure lanserades 2021 och i augusti investerade debutfonden i Solarwork, ett svenskt solcellsföretag. Under de kommande åren är planen att investera 500 miljoner SEK (50 miljoner euro) för att tillsammans med Solarwork leverera prisvärd och problemfri grön el genom Solarworks fullt finansierade Solar-as-a-Service-erbjudande.

För mer information, vänligen kontakta:
Sverker Åkerblom, VD, Niam Infrastructure
+46 723 88 18 93, Sverker.Akerblom@niam.com

Kontakta