Fastigheter Opportunistisk

Niam köper dansk fastighetsförvaltare – integreras i egen verksamhet

Niam köper dansk fastighetsförvaltare – integreras i egen verksamhet Image

Niam förvärvar Futurum ApS, ett danskt bolag inom fastighetsförvaltning. Med sina 25 anställda har Futurum en betydande expertis inom segmentet, vilket kompletteras med nödvändiga system och processer för bostadsförvaltning. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform, Nordhusene.

"I linje med Niams danska bostadsstrategi fortsätter vi att etablera Nordhusene som en stor och oberoende bostadsplattform i Danmark. Vi har sammanlagt cirka 2 300 bostadslägenheter och med detta förvärv tar vi ett viktigt steg för att optimera driften av vår bostadssatsning", säger Erik Rydström, fondchef på Niam.

Futurum, med huvudkontor i Fredericia, är specialiserat på förvaltning av bostäder i Danmarks regionala städer. Bolaget kommer nu att integreras helt i Nordhusene-plattformen och bli ett helägt dotterbolag inom Nordhusene Group.

"Vi är otroligt glada över att ha fått möjligheten att förvärva Futurum. Vi har samarbetat tillsammans under de senaste åren och har sett hur engagerade de är i alla uppgifter, stora som små. Idag förvaltas våra Nordhusenesbostäder av flera externa samarbetspartners, men framöver kommer vi att samla allt hos Futurum. Genom att samla administration, drift och fortsatt utveckling av vår bostadsportfölj får vi ännu mer kontroll över vår produkt och kan därmed få mer tid över till att förbättra kundupplevelsen," förklarar Jacob de Lichtenberg, landschef Niam Danmark.

Om Nordhusene
Sedan 2020 har Niam investerat i en bostadsportfölj i Danmark med målet att tillhandahålla prisvärda bostäder för vanliga människor över hela landet. Med portföljens fokus på kvalitetsbostäder, hållbarhet, bra lägen och flexibiliteten i att hyra sitt hem, strävar Niam efter att tillgodose behoven hos olika individer och familjer – allt samlat under namnet Nordhusene. Läs mer här: nordhusene.dk

Niam Nordhusene 1 Web

Kontakta