Fastigheter Opportunistisk

Niam och Bonnier Fastigheter byggstartar första nyproduktionskvarteret i Värtahamnen

Niam och Bonnier Fastigheter byggstartar första nyproduktionskvarteret i Värtahamnen  Image

I dag vid lunchtid togs det första spadtaget för två nya byggnader i Värtahamnen, Stockholm. Niam, Bonnier Fastigheter och Stockholms stad var på plats och berättade om det nya kontorskvarteret Hangö med över 26 000 kvadratmeter BTA. Inflyttning sker under 2025/2026.

Värtahamnen ska de kommande åren transformeras till ett av Stockholms mest hållbara innerstadsområde och det nya kvarteret har därför hög miljöklassning. Byggnaderna skapas som två separata projekt av respektive fastighetsbolag. Grid 17 med 5 900 kvadratmeter uthyrningsbar yta och Portalen med sina 12 000 kvadratmeter ger var för sig de potentiella hyresgästerna möjlighet till ett helt eget hus, endast 10 minuter med cykel från Stureplan.

Det känns mycket bra att nu kunna påbörja arbetet med Portalen i Värtahamnen och därmed få bidra till Stockholms fortsatta utveckling. Vi har mycket höga ambitioner för dessa kvarter som på olika sätt utgör viktiga landmärken i den nya spännande och hållbara stadsdel som Värtahamnen nu påbörjar sin förvandling till, säger Tomas Hermansson, vd, Bonnier Fastigheter.

Vårt projekt Grid 17 och kvarteret Hangö blir startskottet för nya Värtahamnen. Det känns spännande och roligt att tillsammans med Bonnier Fastigheter äntligen byggstarta det första kvarteret och vara med och öppna upp hamnen för stockholmarna.
Hans Lisserkers, projektutvecklingschef, Niam

Deltagare och talespersoner under dagens spadtag i Värtahamnen:

  • Tomas Hermansson, vd, Bonnier Fastigheter.
  • Hans Lisserkers, projektutvecklingschef, Niam.
  • Staffan Lorentz, projektchef Stockholms stad för Norra Djurgårdsstaden.

GRID 17

Ytorna i Grid 17 sträcker sig från 250 till 810 kvadratmeter per våningsplan och har stora fönster med mycket ljusinsläpp. Högst upp i huset finns en gemensam takterrass i söderläge och toppvåningen har även en privat terrass. I bottenvåningen finns café med uteservering samt butikslokaler mot Hangövägen. För dem som cyklar eller åker elmoppe till kontoret finns generösa omklädningsrum och parkering både inne och ute. Projektet är en del av Niams långsiktiga satsning i Värtahamnen med över 60 000 kvadratmeter uthyrbar yta inom en rad olika projekt.

Värtahamnens koppling till vatten och industri återspeglas i husets råa karaktär och rationella struktur. Upprepningen av konstruktiva element formar en tydlig grid i fasaden. Betongen exponeras både inne och ute och kompletteras med gula detaljer inspirerade av området, berättar Nina Barcon, arkitekt på Brunnberg & Forshed.

Förutom Grid 17 utvecklar och äger Niam Scandic hotels byggnad samt kontorshuset EQ Stockholm. Ytterligare ett stort nyproduktionsprojekt är The Dockworks som blir en av Stockholms mest spektakulära byggnader. 

Länk till pressrum: https://nyheter.niam.se/presskits/30032/kvarteret-hango 

Kontakta