Fastigheter Opportunistisk

Niam och Milton Huse bildar ett nytt joint venture

Niam och Milton Huse bildar ett nytt joint venture Image

Niam och Milton Huse går samman för att bilda ett nytt joint venture som ska utveckla, bygga och driva radhusprojekt i Danmark. Det nybildade företaget, Kronhusene, ska ta över Milton Huses nuvarande B2B-verksamhet, inklusive cirka 30 anställda och mark med potential att bygga över 1 200 radhus.

Niam kommer att äga 75 % av det nya joint venture-bolaget, medan Erik Rehnquist, grundare av Milton Huse, kommer att äga 25 % och fortsätta som Active Director. Ledningen kommer i övrigt att bestå av Christian Toft som VD och Michael Hvid som CFO, från Milton Huse.

Michael Berthelsen, Country Manager för Niam, säger: ”Vi är glada över att återigen utöka vårt samarbete med Milton Huse, efter att tidigare ha förvärvat ett antal bostadsprojekt från dem. Vi anser att Miltons B2B-verksamhet är en professionell och komplett organisation som, med tillräckligt med kapital från Niam, kan lyftas till nya nivåer.” 

”Vi förväntar oss att vi tillsammans med Milton Huse kan accelerera våra gemensamma ESG-ambitioner och fortsätta med tydligt fokus på våra hyresgästers framtida bostadsbehov.”
Michael Berthelsen, Country Manager, Niam Denmark

Henrik Gerdin, Fund Manager på Niam, avslutar: ”Niam har varit en aktiv aktör på den nordiska bostadsmarknaden sedan 2000 och har genomfört en rad olika transaktioner över hela marknaden till ett sammanlagt värde av över 3 miljarder euro. Jag ser fram emot att bygga vidare på dessa framgångar och fortsätta att använda denna vinnande strategi och utnyttja vår expertis i Norden framöver.”

Erik Rehnquist, grundare av Milton Huse, säger: ”Vi siktar på att ta en unik marknadsposition som ledande fastighetskoncern där vi är med under hela processen genom att kombinera Milton Huses expertis inom bostadsbyggande med Niams erfarenhet av att sköta hyresfastigheter och tillgång till tillväxtkapital. I och med den växande efterfrågan på hyresbostäder är vårt mål att inom några år bygga en storskalig portfölj av attraktiva radhus som ska byggas enligt standarden DGNB Gold.”

Ett byggprojekt är redan igång och flera andra kommer att påbörjas under 2023. Förhoppningen är att detta joint venture ska utveckla och bygga cirka 500 bostäder per år, vilket innebär att högsta prioritet för Kronhusene nu är att stärka sin portfölj med välbelägen mark i danska regionstäder.

Kontakta