Fastigheter Core-Plus

Niam stärker sin position ytterligare på den norska fastighetsmarknaden

Niam stärker sin position ytterligare på den norska fastighetsmarknaden Image

Niam har förvärvat en modern högkvalitativ kontorsfastighet i Nydalen, ett väletablerat kontorskluster strax norr om Oslo centrum. Fastigheten omfattar cirka 26 000 kvm och är strategiskt belägen nära Nydalens tunnelbanestation.

Under de senaste decennierna har Nydalen genomgått en betydande förvandling från ett industriområde till en av de mest blomstrande stadsdelarna i Oslo. Detta är resultatet av storskalig stadsplanering och utveckling från nyckelaktörer i området som Avantor, Norwegian Property och Olav Thon Gruppen. Nydalen har på bara några år vuxit avsevärt till cirka 10 000 invånare och trenden som ett prioriterat område av Oslo kommun förväntas fortsätta.

Vi är glada över att kunna förvärva denna kontorsbyggnad. Den har inte bara ett attraktivt läge, utan vi ser även stor potential för fastigheten tack vare möjligheten att stärka dess miljöprofil genom att minska energiförbrukningen och få en mer miljövänlig och hållbar energimix.
Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norge

Under de senaste fyra månaderna har Niam ökat sin närvaro på den norska fastighetsmarknaden med cirka 58 000 kvm i total uthyrningsbar yta. Samtliga förvärv är kontorsfastigheter med en betydande andel stabila hyresgäster inom den offentliga sektorn. 

Niam har samarbetat nära driftspartnern Led Management i denna affärstransaktion. Morten Roland, VD för Led Management, kommenterar: ”Det har varit ett nöje att slutföra denna affär med Niam i Oslo. Fastigheten är väl positionerad på en marknad vi tror kommer att utvecklas positivt även under kommande år.”

För mer information, kontakta:
Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norge
+47 92 80 39 69, torstein.bomann-larsen@niam.com 

För mer information om Niam, kontakta:
Rikard Henriksson, Co-Managing Partner
+46 8 5175 8563, rikard.henriksson@niam.com 

Kontakta