Fastigheter Opportunistisk

Niam utvecklar Finlands högsta kontorshus

Niam utvecklar Finlands högsta kontorshus Image

Niam har ingått ett avtal om att förvärva utvecklingsprojektet Kalasataman Horisontti från det börsnoterade byggföretaget SRV. Det 11 700 kvm stora projektet kommer – när det är färdigt – att omfatta Finlands högsta kontorstorn på 111 meter med över 26 våningar. Kalasataman Horisontti, som ligger ovanpå det befintliga köpcentret Redi, fem minuters tunnelbaneresa från Helsingfors centrum, ska erbjuda förstklassiga lokaler och tjänster till sina hyresgäster och användare.

Antti Muilu, Country Manager för Niam Finland, säger: ”Vi är mycket glada över att förvärva Kalasataman Horisontti och stödjer tillsammans med SRV omställningen till mer miljövänligt byggande och hållbart fastighetsägande. Lokalerna kommer att ge hyresgästerna och besökarna en unik upplevelse och en anledning att komma till kontoret. Genom detta projekt skapar Niam och SRV ett magnifikt landmärke som uppfyller användarnas kvalitativa och funktionella krav nu och i framtiden.”

Saku Sipola, VD och koncernchef för SRV, säger i ett pressmeddelande: ”Det är fantastiskt att kunna påbörja bygget av det här projektet tillsammans med Niam efter den långa gemensamma utvecklingsfasen. Att Horisontti lanseras just nu visar att det finns en efterfrågan på ett unikt tornkoncept inom marknaden för affärslokaler också som marknaden ser ut nu.”

Lokalerna ska vara toppmoderna fastighetssystem, vilket möjliggör hög energieffektivitet, anpassningsbara lokaler, möjlighet att anpassa till flera olika ändamål och en arbetsmiljö som främjar trivsel och samspel. Horisonttis 24:e våning kommer även att inhysa den högst belägna panoramarestaurangen i huvudstadsregionen. Restaurangen – som är öppen för alla – kommer att ståta med utsikt över huvudstadsregionen ända bort till Tallinn.

Byggnadsarbetet påbörjas i april 2023 och ska vara klart våren 2025. SRV ska säkra en LEED Platinum-certifiering för Horisontti.

För mer information, kontakta:
Antti Muilu, Country Manager Finland
+358 40 749 8283, Antti.Muilu@niam.com

För mer information om Niam, kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, Rikard.Henriksson@niam.com