Fastigheter Opportunistisk

Niam väljer Novogruppen för ombyggnad av hotell i Värtahamnen

Niam väljer Novogruppen för ombyggnad av hotell i Värtahamnen Image

Niam påbörjar nu den stora ombyggnationen av Scandics hotell i Värtahamnen. Vald operatör för uppdraget är Novogruppen till ett värde av cirka 150 miljoner SEK. Den befintliga byggnaden som ägs och hyrs ut av Niam är en del av den omfattande stadsutveckling som i skrivande stund sker i Värtahamnen. Hamnområdet ska de kommande åren transformeras till Stockholms mest hållbara innerstadsområde men redan under sommaren 2024 står det nya hotellet klart för gäster, wellness-, bar- och restaurangbesökare.

Som en del av ombyggnationen växer hotellet med 40 rum (från 283 till 323), får en helt ny restaurang för över 300 gäster samt en skybar och en wellnessavdelning högst upp i huset.

Vår satsning i Värtahamnen fortsätter enligt plan och nu byggstartar vi vårt gemensamma hotellprojekt tillsammans med Scandic. Det nya hotellet blir en viktig pusselbit i utvecklingen av Värtahamnen till en levande, urban stadsdel. Efter ett gediget upphandlingsförfarande känns det tryggt att vi nu valt Novogruppen som byggentreprenör.
Ola Kolmert, Affärsutvecklare Niam

Novogruppen är ett stockholmsbaserat entreprenadbolag med cirka 35 anställda och lång erfarenhet av renoverings-, om- och tillbyggnadsprojekt samt nyproduktion. De har tidigare arbetat med Kungsleden, Hemsö Fastigheter, Stena Fastigheter och Vasakronan. Byggstart i Värtahamnen var i mars.  

Att få vara med och bidra till ett av de sista, stora utvecklingsområdena innanför tullarna i Stockholm är både spännande och roligt för oss. Även områdets och hotellprojektets uttalade hållbarhetsprofil tilltalar oss på Novogruppen.
Viktor Edler, vd Novogruppen

Niams hyres- och samarbetsavtal med Scandic gäller cirka 14 500 kvadratmeter och sträcker sig över 24 år. Scandic och Niam kommer att presentera hotellkoncept, bilder, design/arkitektur, bar- och restaurangerbjudanden under en byggvisning i början av hösten 2023.

Vid intresse skicka gärna dina kontaktuppgifter redan nu till info@niam.com

Niam i Värtahamnen
Niam är en del av Stadsutvecklarna i Värtahamnen, det gemensamma bolaget som utvecklar Stockholms nya stadsdel i Norra Djurgårdsstaden. De gamla hamnmiljöerna ska fyllas med nya byggnader, mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. Den nya stadsdelen Värtahamnen kommer även i framtiden att anlöpas av kryssningsfartyg med miljontals passagerare varje år. När Vision Värtahamnen förverkligats ska det finns cirka 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende i området. Förutom Scandics hotell driver och äger Niam flera kontorsutvecklingsprojekt i området samt planerar nyproduktion med över 38 000 kvm uthyrbar yta.

För mer information om Niams projekt i Värtahamnen vänligen kontakta:
Ola Kolmert, Affärsutvecklare
+46 768 71 50 83, ola.kolmert@niam.com

För ytterligare företagsinformation gällande Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

Kontakta