CPH Towers Exterior 1 (1)

Copenhagen Towers: ett landmärke

Attraktiva kontorslokaler med minimal miljöpåverkan centralt belägna i Köpenhamn 

Under 2019 förvärvade Niam landmärket Copenhagen Towers, som omfattar tre kontorsbyggnader och ett hotell. Fastigheten är belägen i området Ørestad i Köpenhamn, vilket gör att den har ett perfekt läge inte bara i Köpenhamn utan även ur ett globalt perspektiv, med Nordens största flygplats bara ett tågstopp bort. 

Copenhagen Towers fyra byggnader är mest kända för det 21 våningar höga ”North Tower”, formgett av Foster och Partners, och hotellbyggnaden. Fastigheten huserar inte bara flera internationella företag och organisationer utan fungerar även som inramning för Hotel Crowne Plaza, som garanterar gastronomi och enastående service som matchar de moderna kontorsfaciliteterna. Fastigheten erbjuder fantastisk infrastruktur med bara fem minuter till Köpenhamns flygplats och direkt tillgång till Köpenhamns motorvägsnät, tåg och tunnelbana

Hyresgästerna är bland annat ledande storföretag som Vattenfall, Vestas Wind Solutions, Ericsson samt Bygningsstyrelsen. 

CPH Towers Complex3 (Large) (1) (1)

Hållbarhet 

Efter att North Tower färdigställts 2016 vann Copenhagen Towers det danska designpriset i kategorin ”Building markets” på grund av sin höga hållbarhetsprofil, inte minst tack vare användningen av återvunnet material som har införlivats i byggnadens interiör utan att kompromissa med estetik eller kvalitet. 

Copenhagen Towers är designat med fokus på hållbarhet och energieffektivitet, utrustat med bland annat solpaneler och ett avancerat ventilationssystem. 

Fastigheten är utrustad med Danmarks första grundvattenbaserade kyl- och värmesystem, vilket inte bara säkerställer en behaglig arbetsmiljö året runt till förmån för de 5 000 personer som jobbar i byggnaden utan bidrar också till en 90 % minskning av energiförbrukningen jämfört med liknande fastigheter. 

Dessutom kommer en betydande del av den el som används för att driva byggnaden direkt från det egna solkraftssystemet. Det innebär att byggnaden har uppnått Platinum-certifiering enligt det amerikanska klassificeringssystemet LEED, vilket är den högsta möjliga certifieringen. 

Copenhagen Towers 01 (1)

Kontakta