33 Mathem Farsta Foto Henrik Mill 2

Mathems sista länk i logistikkedjan

Bakgrund

  • I december 2020 undertecknade Niam ett avtal om framtida åtagande att förvärva en högkvalitativ och modern hyresfastighet för sista milen-logistik* i Larsboda, cirka 10 minuter från Stockholm. 
  • Fastigheten förvärvades vid färdigställandet hösten 2022.
  • Byggnaden är certifierad med Miljöbyggnad Guld och är utrustad med en av den största takmonterade solinstallationen i Stockholm.
  • Fastigheten är fullt uthyrd till Mathem, Sveriges ledande matbutik på nätet. Hyresavtalet löper på i 15 år. 
13 Mathem Farsta Foto Henrik Mill

En modern och miljöanpassad last-mile logistikanläggning

Hyresfastigheten Fejan 2, även känd som Stockholm Last-Mile Logistic, är belägen i Larsboda, Farsta, söder om centrala Stockholm. Fastigheten ligger nära både Farsta Strands tunnelbanestation och pendeltågsstation. Den har också direkt tillgång till väg 73 som leder till centrala Stockholm inom 10-15 minuter. Området i Farsta genomgår en omfattade utveckling med stora bostadsprojekt, skolor och service inplanerade. Ett av de största utvecklingsprojekten är Telestaden, där 2 000 nya hem kommer att byggas.

Fastigheten består av en logistikbyggnad i två våningar om 36 154 kvm med en separat parkeringsgaragebyggnad i två våningar om 9 062 kvm, vilket ger en total uthyrbar yta på 45 216 kvm.

Fastigheten är fullt uthyrd till Mathem på ett 15-årigt hyresavtal. Mathem grundades 2009 och har sedan dess vuxit från ett litet familjeföretag till ett stort företag. Mathems distributionsanläggningar är idag belägna i Stockholm, Göteborg och Malmö, och når 55% av hushållen i Sverige. Den nya anläggningen i Stockholm Larsboda är en del av deras framtida målet att kunna leverera livsmedel inom 1-2 timmar från beställningen. Mathem har investerat kraftigt i anläggningen genom ett högautomatiserat förpackningssystem.

*Den sista sträckan en vara fraktas för att nå konsumenten kallas ”sista milen” eller ”last mile”.

Mathem, Larsboda, Stockholm

Kontakta