Dockworks Vartan Harbor Aerial View 02 V3 Webb

Niam är med och utvecklar Värtahamnen

Niam deltar aktivt i ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt, Värtahamnen, som nu omvandlas till en levande innerstadsdel. De gamla hamnmiljöerna ska fyllas med nya mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. När visionen för Värtahamnen har förverkligats 2030 kommer en helt ny, sjönära stadsdel ha tagit form med cirka 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende. Miljöambitionerna är långtgående och hållbarhetskraven för utbyggnaden av Norra Djurgårdsstaden är de högsta som någonsin ställts av Stockholms stad.

Niams åtaganden i Värtahamnen omfattar såväl ny- som ombyggnationer. Det största nybyggnationsprojektet är The Dockworks, ritat av Brunnberg & Forshed, på hela 32 000 m² som blir en av Stockholms mest spektakulära kontorsbyggnader. Med inspiration från Värtahamnens industriella historia och de gamla hamnmagasinen skapas en stilren glasfasad med vackra ljusflöden och gröna ytor direkt på kajkanten. Hela huset, precis som området i stort, präglas av hållbarhet och service i allt från design, materialval, byggnation, energiförbrukning och ventilation. 

Värtahamnen är en växande stadsdel under utveckling som Stockholms stad gärna visar upp för besökande representanter från andra länder och storstäder. Området är ett bra, innovativt exempel på ett stadsutvecklingsprojekt där alla aktörer och stadens representanter samarbetar och tänjer på gränserna vad gäller hållbarhetsinsatser och cirkulärt tänk.
Ola Kolmert, affärsutvecklare på Niam i Värtahamnen

Bland ombyggnationer i Värtahamnen märks EQ Sthlm, beläget längs den östra kajen, med fokus på dynamiska arbetsplatser och flexibla kontorslösningar. Lokalerna som redan nu är färdigställda kan skalas upp såväl som ner efter behov och det erbjuds både kort- och långtidskontrakt.

Niam har även tecknat ett 24-årigt hyresavtal med Scandic Hotels i Värtahamnen där ett gemensamt, intensivt ombyggnads- och renoveringsprojekt pågår för fullt. Till öppningen sommaren 2024 växer det befintliga hotellet med 40 rum till 323, en helt ny restaurang för över 300 gäster samt en skybar och en wellness-avdelning högst upp i byggnaden. Hotellsatsningen som ligger i nära anslutning till EQ Sthlm bidrar till förädlingen av Värtahamnen och blir en pusselbit i skapandet av en ny levande innerstadsdel.

Värtahamnen – Stockholms nya stadsdel

Kontakta