Scandic Sodra Kajen Skybar 09 Low

Scandic Hotels och Niam samarbetar

Niam och Scandic skapar ett nytt hotellkoncept med skybar och wellness i Stockholms Hamnkvarter

Niam och Scandic Hotels gemensamma hotellsatsning i Värtahamnen, Stockholms Hamnkvarter är på hela 14 500 kvadratmeter. Det befintliga hotellet har genomgått en omfattande renovering och utveckling, 40 helt nya rum har tillkommit och hotellet består idag av totalt 323 rum, vilket gör det till ett av Scandics största i Stockholm. Hotellrummen byggs med inspiration från ett cirkulärt tänkande där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material med en livslängd på upp till 15 år.

Scandic Södra Kajen öppnas den 10 juni 2024 och några av nyheterna är en wellnessavdelning på våning 17, gym för hotellgästerna samt en skybar med spektakulär utsikt över vattnet. Utöver detta även en ny restaurang för upp till 250 gäster. Lobbyn har även byggts ut och flyttas till entréplanet.

Niams roll

Niam äger fastigheten där hotellet ligger sedan 2016 och den gemensamma hotellsatsningen är en del av det omfattande stadsutvecklingsprojekt som nu genomförs i Värtahamnen. Niams hyres- och samarbetsavtal med Scandic löper över drygt 20 år och visar på såväl Scandics som Niams tro på utvecklingen av området. 

– Scandic Södra Kajen är en del av den första etappen av utvecklingen av Värtahamnen. Niam är en av flera aktörer som bygger nytt, bygger om – och tillsammans med Stockholms stad skapar vi en urban och levande stadsdel. När vi är färdiga kommer vi att ha byggt över 110 000 kvadratmeter kommersiella fastigheter, 20 000 människor kommer att ha sin arbetsplats här i området och 5000 människor kommer att kalla Stockholms Hamnkvarter sitt hem, säger Ola Kolmert, Affärsutvecklare Niam.

Fakta

  • 323 rum
  • 14 500 m²
  • Restaurang för upp till 250 gäster
  • Skybar
  • Gym, wellnessavdelning
  • Unika erbjudanden och wellness-koncept för barnfamiljer med tweenies
  • Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM New Construction Bespoke, nivå Very Good och hotelldriften certifieras enligt Svanens nya, tuffa kriterier. 
Niam, som är både fastighetsägare och utvecklare av området Stockholms Hamnkvarter, Värtahamnen, är väldigt glada över hotellsatsningen vi gör tillsammans med Scandic. Öppningen av Scandic Södra Kajen är ett konkret bevis på att båda parter tror på den här platsen och att det verkligen börjar hända saker i området!
Ola Kolmert, Affärsutvecklare Niam

Kontakta