Scandic Värtahamnen

Scandic Hotels och Niam samarbetar

Niam och Scandic skapar ett nytt hotellkoncept med spa i Värtahamnen

Niam och Scandic Hotels gemensamma hotellsatsning i Värtahamnen är på hela 14 500 kvadratmeter. Det befintliga hotellet har genomgått en omfattande renovering och utveckling, 40 helt nya rum har tillkommit och hotellet består idag av totalt 323 rum, vilket gör det till ett av Scandics största i Stockholm. Hotellrummen byggs med inspiration från ett cirkulärt tänkande där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material med en livslängd på upp till 15 år. 

Öppningen planeras till sommaren 2024 och några av nyheterna är en wellnessavdelning på våning 17, gym för hotellgästerna samt en skybar med spektakulär utsikt över vattnet. Utöver detta även en ny restaurang för upp till 340 gäster. Lobbyn har även byggts ut och flyttas till entréplanet.

Niams roll

Niam äger fastigheten där hotellet ligger sedan 2016 och den gemensamma hotellsatsningen är en del av det omfattande stadsutvecklingsprojekt som nu genomförs i Värtahamnen. Niams hyres- och samarbetsavtal med Scandic löper över 24 år och visar på såväl Scandics som Niams tro på utvecklingen av området. 

Fakta

  • 323 rum
  • 14 500 m²
  • Restaurang för upp till 340 gäster
  • Sky bar
  • Gym, wellnessavdelning
  • Unika erbjudanden och wellness-koncept för barnfamiljer med tweenies
  • Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-new construction, nivå Very Good och hotelldriften certifieras enligt Svanens nya, tuffa kriterier.
Hotellsatsningen vi gör tillsammans med Scandic i Värtahamnen blir något helt nytt i Stockholm. Det finns en brist på härliga hotell i stan för familjer med lite större barn. I kombination med vårt kommande kontorsprojekt The Dockworks som får både skybar, utomhusgym och en stor restaurang lyfter vi hela området.
Ola Kolmert, Affärsutvecklare Niam

Kontakta