Dalum 2

Storskaligt bostadsprojekt i Odense, Danmark

Niams förvärv av ett bostadsbyggprojekt i Odense, Danmark, innebär en betydande möjlighet för både företaget och lokalsamhället. Projektet är beläget där det historiska Dalums pappersbruk en gång låg, vilket ger det nya bostadsområdet en historisk och unik prägel. 

Bostadsprojektet, kallat Dalum Pappersfabrik, förvärvat av den danska entreprenören MT Højgaard, planeras leda till 301 lägenheter kommande år. Projektet omfattar över 27 500 kvadratmeter och har ett utmärkt läge i Odense, Danmarks tredje största stad. Tack vare dess närhet till natur, vatten, skolor och smidiga transportförbindelser erbjuder projektet ett attraktivt boendealternativ. Översiktsplanen för hela bostadsområdet syftar till att skapa en mångsidig stadsdel som integreras med naturen samtidigt som områdets industriella identitet bevaras. Utvecklingen kommer att innefatta en rad boendealternativ, däribland radhus, lägenheter och äldreboende. 

Dalum 1

Hållbarhet i fokus 

En viktig aspekt av projektet är fokus på hållbarhet. Det har utformats för att erhålla ”DGNB Gold”-certifiering, vilket säkerställer miljövänliga och energieffektiva egenskaper. Niams ambition att tillhandahålla hållbara fastigheter ligger i linje med företagets mål att möta hyresgästernas dagliga behov samtidigt som de erbjuder högkvalitativa och prisvärda boenden. 

Bygget kommer att påbörjas i september 2021 av MT Højgaard Danmark och Raunstrup, och förväntas stå färdigt under första kvartalet 2024. 

Vi fortsätter att fokusera på hållbara fastigheter som tillgodoser våra hyresgästers dagliga behov. Ambitionen är att erbjuda hållbara och högkvalitativa, och samtidigt prisvärda bostäder för alla.
Michael Berthelsen, Country Manager, Niam Denmark

Kontakta