Fastigheter Opportunistisk

Niam och Scandic presenterar nytt hotell i Värtahamnen

Niam och Scandic presenterar nytt hotell i Värtahamnen Image

Premiärvisning för Scandics nya hotell i Niams fastighet i Värtahamnen: Scandic Södra Kajen. Med 323 rum, restaurang och en skybar med utsikt över hamninloppet blir Värtahamnen en ännu mer levande stadsdel redan här och nu. Den 10 juni 2024 är det öppningsdags.

I entréplanet öppnar en restaurang för 254 gäster som berikar gaturummet och bidrar till att göra Värtahamnen till en levande stadsdel. Högst upp i huset, på våning 17, finns hotellets skybar som kommer att vara öppen för allmänheten. Här finns också Scandics nya wellness-avdelning dit även tweenies är välkomna. 40 nya rum, ett gym för hotellgästerna samt en aktivitetslounge med bland annat en klättervägg har också tillkommit. 

4, 5 miljoner passagerare kommer varje år till Värtahamnen och hotellet blir ytterligare ett steg i stadens vision att öppna upp och skapa ett levande gaturum för både turister och stockholmare. Scandic Södra Kajen får ett välkomnande hotellhäng som ligger lika nära storstadspulsen som skärgården och grönområden. 

Ett hotell av den här storleken, med både en utmärkt restaurang och en skybar, lockar besökare dygnet runt och blir en viktig pusselbit för att skapa puls i området.
Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam

– Det händer mycket just nu i Värtahamnen och utvecklingen är i full gång. Både vi och Bonnier bygger nya kontorsfastigheter samtidigt som staden bygger ut kajen. Scandic Södra Kajen kompletterar också BK:s (Banankompaniets) etablering med större event och konserter i Värtahamnen, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam.

Niams hyresavtal med Scandic är långsiktigt (20-25 år), omsättningsbaserat och motsvararar cirka 14 500 kvadratmeter. Den gemensamma hotellsatsningen är en del av det omfattande stadsutvecklingsprojekt som ska göra Värtahamnen till en levande innerstadsdel med högt satta hållbarhetsmål. 

– Värtahamnen är ett spännande stadsutvecklingsprojekt och vi kommer att tillföra attraktivitet till området. Scandic Södra Kajen blir ett spännande tillskott till våra cirka 30 hotell i huvudstaden och vi förväntar oss intresse från både grupper och individuella affärsresenärer samt inresande turister och lokalbor i takt med att området växer, säger Maria Valentin, distriktsdirektör, Scandic.

Kontakta